Maatwerk kozijnen tegen de scherpste prijs
0 items
t.w.v. € 0,00
Particulier
Zakelijk

Sandwichpanelen en rabatdelen voor kunststof kozijnen


In de kozijnen kunnen diverse soorten "vullingen" worden toegepast. De meest bekende vulling is uiteraard een glas vulling, oftewel dubbel glas of triple glas wat in een kozijn wordt geplaatst. Naast deze vulling zijn er nog enkele andere vullingen beschikbaar.

Vaak worden in deuren of andere kozijnen welke tot op de grond doorlopen een borstwering toegepast. In het onderste gedeelte van het kozijn wordt dan een dichte vulling toegepast in de vorm van een sandwichpaneel of rabatdelen. Sandwichpanelen zijn 2 platen waartussen isolatiemateriaal zit. Hierdoor heeft deze een goede isolatie waarde. Indien u er voor heeft gekozen om een kozijn of deur in een houtmotief uit te voeren, dan wordt het sandwichpaneel ook in dezelfde houtnerf uitgevoerd.

Indien u er voor kiest om het andere vlak uit te voeren met dubbel glas, gebruiken wij een sandwichpaneel met een dikte van 24 mm. De isolatie waarde van een 24 mm sandwichpaneel is 1,3 W/m2k.

Indien u er voor kiest om het andere vlak uit te voeren met triple glas, gebruiken wij een sandwichpaneel met een dikte van 44 mm. De isolatie waarde van een 44 mm sandwichpaneel is 0,75 W/m2K.

Voor de goede orde, een lage W/m2K waarde betekent een betere isolatie

Naast de optie voor sandwichpanelen heeft u ook de keuze uit rabatdelen. Dit is een kunststof profiel met een dikte van 24 mm. Het profiel heeft een buitenwand en een binnenwand en daartussen een luchtspouw. De isolatiewaarde van de rabatdelen is 5,0 W/m2K. In vergelijking met een sandwichpaneel is de isolatie waarde van een sandwichpaneel dus vele malen beter.